ΣΤΟΧΟΙ

Τι είναι η Smartips για σας
• Ένα δίκτυο για όλους στην επιχείρηση σας
• Πρόσβαση από παντού με ασφάλεια
• Σύγχρονη εκπαίδευση από απόσταση.
• Συνεργατικά περιβάλλοντα μάθησης
• Ταλέντο + επένδυση + υποδομή = καινοτομία


Νέες προκλήσεις  στην εκπαίδευση

Ο 21 αιώνας έφερε νέες προκλήσεις στην εκπαίδευση. Η σημερινή νεολαία μεγαλώνει με τη νέα τεχνολογία  και έτσι πλέον το μάθημα μέσα στη τάξη  πρέπει να γίνεται με σύγχρονα μέσα.

Οι σημερινές ανάγκες για μόρφωση για την επαγγελματική αποκατάσταση του μέλλοντος απαιτεί εναλλακτική προσέγγιση στο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 100 χρόνια.

Τώρα τελευταία όμως πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο επενδύουν στη δυναμικότητα του διαδικτύου με το να χτίζουν δικές τους πλατφόρμες εκπαίδευσης και διαδικτυακές εφαρμογές. Στο καθένα από αυτά διακρίνονται τρεις σταθερές δυνάμεις οι οποίες τα οδηγούν στην καινοτομία. Ταλέντο, επενδυτικό κεφάλαιο, και υποδομή. Όταν αυτά τα τρία στοιχεία είναι μαζί λειτουργούν πάντα καταλυτικά για την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Μια στοχευμένη επένδυση στη τάξη του μέλλοντος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερα εκπαιδευμένους νέους και νέες με προοπτικές για εργασία σε δυναμικά και διαφορετικά περιβάλλοντα του 21ου αιώνα.

Η Σμαρτιπς συνεργάζεται με όλες τις εκπαιδευτικές δομές και παρέχει εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό εκπαίδευση στη χρήση από πιστοποιημένους εκπαιδευτές για όλους τους καθηγητές.


Καλύτερη εκπαίδευση

Μειώνοντας τα διαχειριστικά κόστη οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί μπορούν να περάσουν μέρος των χρημάτων τους και του χρόνου τους σε άλλους τομείς. Μέσω της διασύνδεσης, κάμερες, εκπαίδευση από απόσταση, διαδραστικές οθόνες, προσφέρουν λύσεις χωρίς να χρειάζεται να προσληφθεί ειδικό προσωπικό ή να σπαταληθεί μεγάλος χρόνος για τη κατανόηση και τη χρήση τους.

Στη Σμαρτιπς εγκαθιστούμε το δίκτυο που θέλετε σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε μαζί σας τις λύσεις που ψάχνετε, υποστηρίζουμε το προσωπικό σας με εκπαίδευση πάνω στη χρήση της καινούργιας τεχνολογίας.

Οι πελάτες μας εκπαιδεύουν από απόσταση με ασφάλεια ομάδες ή και ατομικά χωρίς έξοδα ενοικιάσεως αιθουσών και μεταφορικά. Με τη διαδραστική οθόνη ο καθηγητής μπορεί να εξηγήσει στους μαθητές του άμεσα γράφοντας και σημειώνοντας πάνω σε αυτήν. Οι μαθητές μπορούν να ρωτάνε και να μοιράζονται τις σημειώσεις τους με τους άλλους όπως ακριβώς και στο παραδοσιακό μοντέλο μέσα στη τάξη ενώ μπορεί ο καθένας να βρίσκεται σπίτι του χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.


Σύγχρονα λογισμικά και παραγωγικότητα

Οι καθηγητές και το προσωπικό όταν μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια από όπου θέλουν και όποτε θέλουν χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή μπορούν να παράγουν ιδέες και λειτουργούν πιο γρήγορα. Τα σύγχρονα λογισμικά εκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς πίνακα και  από το σπίτι οι καθηγητές μπορούν να ετοιμάσουν το μάθημα τους ή να επεξεργαστούν ένα από τα έτοιμα μαθήματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Μπορούν να διαχειριστούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο με ασφάλεια και να στείλουν το μάθημά τους σε άλλο καθηγητή για παρατηρήσεις ή συνεργασία. Η παραγωγικότητα μια εκπαιδευτικής επιχείρησης πολλαπλασιάζεται όταν παίρνουν μέρος σε αυτήν μαθητές, ακόμα και γονείς.

Με τα σύγχρονα λογισμικά εκπαίδευσης οι μαθητές επιλέγουν την απάντηση από μια σειρά επιλογών και στο τέλος βλέπουν πια είναι η σωστή. Τα αποτελέσματα είναι κρυφά παρά μόνο στο καθηγητή που στο τέλος του μαθήματος έχει μια πληρέστερη εικόνα με ποσοστά για το πόσοι μαθητές κατάλαβαν το μάθημά του και να μπορεί έτσι να προσαρμόσει το ρυθμό του μαθήματος του στη τάξη.

Το κεντρικό νευρικό σύστημα του σχολείου, το ταμείο, η γραμματεία και το προσωπικό μπορούν να ελεγχθούν από ένα κεντρικό υπολογιστή μέσω του διαδικτύου. Ο διευθυντής μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή τι κάνουν οι άλλοι υπολογιστές. Μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τις ώρες εργασίας του προσωπικού του μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής μέσω του διαδικτύου ακόμα και όταν βρίσκετε σε διακοπές.

Ο καθηγητής μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει και να διαχειριστεί τους υπολογιστές των μαθητών του μέσα στη τάξη. Μπορεί να κλειδώσει οποιοδήποτε υπολογιστή ή να παρουσιάσει την επιφάνεια εργασίας του μέσω του προβολικού σε όλη τη τάξη με το πάτημα ενός κουμπιού.


Συλλάβετε τον ενθουσιασμό των μαθητών σας

Η επιτυχία των μαθητών αρχίζει πρώτα με το ενδιαφέρον για το μάθημα. Η νέα τεχνολογία διαδραστικών πινάκων δίνει τη δυνατότητα σε καθηγητή και μαθητές για συνεργατική διδασκαλία, πρόσβαση σε πολυμεσικά αρχεία, χιλιάδες εικόνες και εφαρμογές. Το ενδιαφέρον έρχεται με τη συμμετοχή και την ενθάρρυνση για ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος. Ο καθηγητής είναι στο κέντρο της προσοχής ακόμα και να μην ξέρει από υπολογιστές. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το πίνακα όπως το κανονικό μαυροπίνακα με τη κιμωλία ή αυτόν με το μαρκαδόρο.

Τα μαθήματα, τα βίντεο και οτιδήποτε θέλετε μπορεί να είναι αποθηκευμένα σε ένα κεντρικό υπολογιστή και κάθε καινούργιο μάθημα να αποθηκεύεται με τις καινούργιες σημειώσεις σε ένα usb stick για το μαθητή για το σπίτι. Οι σημειώσεις μπορεί να εκτυπώνονται άμεσα ή να δίνονται σε εκτυπώσιμη μορφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα Βίντεο και τα μαθήματα μπορούν επίσης να δημοσιευθούν στο ίντερνετ με ελεύθερη ή περιορισμένη πρόσβαση. Οι εκπαιδευτές μπορούν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας για την διασπορά των μαθημάτων τους. Μπορούν επίσης να ζητήσουν από μια ομάδα μαθητών να δουλέψει σε ένα project από το σπίτι τους και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στη τάξη χωρίς να είναι ανάγκη για τους μαθητές να συναντηθούν πραγματικά.

Ακόμα και μαθητές που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα μπορούν να πάρουν μια γεύση των μαθημάτων σας από το διαδίκτυο και έτσι να ξέρουν γιατί πρέπει να εγγραφούν σε σας. Αυτό μπορεί να γίνει τν ίδια στιγμή που κάνετε το μάθημά σας ή αργότερα με τη μορφή βίντεο , podcast κτλ.


Προστασία δεδομένων και ασφάλεια για καθηγητές και μαθητές.

Τα προστατευμένα σχολεία κερδίζουν μαθητές ενώ παράλληλα μεταδίδουν τη γνώση τους χωρίς άγχος να κλαπούν ευαίσθητα δεδομένα διαχείρισης μαθητών καθηγητών ή να μπει ιός στο σύστημα ή να παρατηρηθεί κάποια παράνομη συμπεριφορά (από πρόσβαση μαθητών σε επικίνδυνες ιστοσελίδες). Πολλά σχολεία έχουν κάρτες ελέγχου με σύστημα πρόσβασης σε εξοπλισμό (φωτοτυπικό μηχάνημα, υπολογιστές, πόρτες κτλ.).

Με τη ευρύτερη χρήση του ασύρματου ίντερνετ ( wireless internet ) οι μαθητές θα μπορούν να μπουν με το λάπ τοπ τους από το χώρο του σχολείου χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ή να προκαλέσουν ζημιά στο σχολικό δίκτυο.