Το άρθρο που ακολουθεί αφορά τους ερασιτέχνες που θέλουν να αγοράσουν μια βάση στήριξης προβολέα και να τοποθετήσουν στην επιχείρησή τους είτε στο ταβάνι, είτε στον τοίχο.
======================================================
βάση στήριξης Μετά από 5 χρόνια εγκαταστάσεις σε προβολείς με πάνω από 400 εγκαταστάσεις στο ενεργητικό της εταιρείας σε ταβάνια και τοίχους βρέθηκα πολλές φορές αντιμέτωπος με προβλήματα κυρίως από βάσεις στήριξης που ήδη υπήρχαν και ήταν λάθος επιλογή.

Οι περισσότεροι αγοράζουν τις φτηνότερες βάσεις ακόμα και για σχολεία χωρίς να δίνουν σημασία ότι το μόνο που κρατάει τον ακριβό προβολέα από το να πέσει στο πάτωμα ή ακόμα και πάνω στα κεφάλια των δύσμοιρων μαθητών είναι κάποιες βίδες.

Μία βάση στήριξης και μια κακή στήριξη μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει τη σωστή ψύξη του προβολέα και να οδηγήσει σε πρώιμη αλλαγή λάμπας. Οι λάμπες θεωρούνται αναλώσιμο υλικό σε ένα προβολέα και η αντικατάσταση τους κοστίζει από 100 μέχρι και 500 ευρώ.  Όταν ένας προβολέας θερμαίνεται πρέπει και παράλληλα να ψύχεται  σωστά.

Πολλές βάσεις εμποδίζουν τους προβολείς να κάνουν σωστή ψύξη όχι μόνο λόγω σχεδιασμού τους αλλά και εξαιτίας του υλικού κατασκευής τους.  Το καλύτερο υλικό είναι το αλουμίνιο ενώ το χειρότερο το σίδερο.  Ένα απλό σίδερο από το ταβάνι φαντάζει μια φτηνή και αποδεκτή λύση. Όμως το σίδερο παγιδεύει τη θερμότητα κοντά στην πηγή τροφοδοσίας του προβολέα.  Η θερμότητα είναι ικανή ακόμα και να λιώσει κυκλώματα σε έναν προβολέα.

Η σωστή τοποθέτηση του προβολέα παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Πρέπει ο προβολέας να είναι σε σωστή θέση ισορροπημένος στο κέντρο βάρος του. Πολλές βάσεις στήριξης είναι αρκετά κοντές με αποτέλεσμα να πρέπει ο προβολέας να έχει μεγάλη κλίση κατά την τοποθέτηση.  Η σωστή κλίση του προβολέα δίνει καλύτερη κυκλοφορία ψύξης και μεγαλώνει τη ζωή της λάμπας.

Στη SMARTIPS έχουμε βάσεις μεγάλων οίκων του εξωτερικού ωστόσο μπορούμε να κατασκευάσουμε βάσεις για ultra short throw προβολείς όλων των ειδών και στήριξη τους από τον τοίχο ή το ταβάνι.

 

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *